00000

Eftersom det kan vara svårt att hitta vildsparris i Sverige får man i stället hålla utkik efter extra späd vårsparris i butiken.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g vildsparris ellr tunn vårsparris, sk soppsparris
1/2 citron
4msk+3 msk oliv- eller rapsolja
2 tsk pressad citron
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
40 g lagrad prästost eller svecia

15 min+2 timmar att dra

1. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär bort skalet med en skalkniv eller potatisskalare. Lägg citronskalet i 4 msk olja och låt det dra ca 2 timmar. Ta bort skalet och vispa ner citronsaften i oljan.

2. Ansa sparrisen och bryt av den nedersta delen av stjälken. Stek sparrisen i 3 msk olja i en stek­panna ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

3. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Ringla över citronoljan och hyvla över osten.