55555

Vildriset, egentligen ett gräs, odlades tidigt av indianerna i nordöstra delen av USA. Koktiden varierar, men det ska vara nätt kokt och ge lite tuggmotstånd. Vildriset är dyrt, men kan blandas med fullkornsris som kokas separat.

För 8 person(er)

Ingredienser

250 g vildris
2 blodgrapefrukter
100 g babyspenat
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Vildris med grapefrukt och cashewnötter – gör så här:

  1. Koka vildriset sakta i rikligt med lättsaltat vatten, 35–45 min. Häll av i durkslag.
  2. Skär ut skinnfria klyftor av blodgrapen, ta vara på saften.
    Blanda riset med klyftor och saft. Salta, peppra och vänd
    försiktigt ner den färska spenaten inför serveringen.
Fler recept med: Amerikanskt, Ris och gryn, Tillbehör