00000

Vild ört- och citronsnaps passar bra att servera på påskbordet. Ängssyra kan ersättas med samma mängd röda eller gula mangoldskott.

För 35 cl:

Ingredienser

35 cl sprit, okryddad
1 citron
1 bit ingefära, färsk (3-4 cm)
1 tsk honung, flytande
3-4 blad ängssyra

10 minuter + 3 dygn - 1 vecka för snapsen att dra

Vild ört- och citronsnaps – gör så här:

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det tunna gula skalet. Skala och skiva ingefäran.
  2. Lägg citronskal och ingefära i spriten. Tillsätt honung och skaka flaskan. Lägg i ängssyra. Låt stå 3 dygn – 1 vecka. Sila bort kryddorna och kyl snapsen före servering.
Fler recept med: Dryck, Kalla drycker