Vietnamesiska wontonknyten

Wontondeg skiljer sig från dumplingdeg genom att den innehåller ägg. Den kan också användas som pastadeg till ravioli.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt wontondegplattor - frysta (200 g)
  • 200 g kycklingfärs
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 msk srirachasås - stark chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar
  • 2 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 l vatten
  • 4 msk konc kycklingfond
  • 100 g böngroddar - färska
  • 1 påse bladspenat - (80 g)
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Låt wontondegsplattorna tina i kylen ca 10 timmar.

  2. Blanda kycklingfärsen med inge-fära, chilisås och sesamolja.

  3. Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Korsa kanterna över varandra så att knytet stängs igen helt. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.

  4. Strimla salladslöken. Vispa upp äggen och stek dem i olja i en stekpanna till en platt omelett. Krydda med salt. Låt omeletten glida ner på ett smörgåspapper och rulla ihop den. Låt svalna och skär den i tunna remsor.

  5. Koka upp vatten och fond i en ­gryta. Koka wontonknytena i ­buljongen 5–7 min.

  6. Blanda ner böngroddar och spenat i buljongen och låt koka upp. Repa bladen från koriandern. Servera dumplings och buljong i skålar. Toppa med strimlad salladslök, omelettstrimlor och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!