Vietnamesiska tacos (färska vårrullar)

55555

Recept på vietnamesiska tacos (färska vårrullar). Risnudlar används ofta som bas i rullarna. Variera fyllningen med köttbullar eller tofu och dippa i Don’t panic-såsen.  

För 10 rullar:

Ingredienser

10 rispapper, (ca16 cm i diameter)
25 g vermicellinudlar, (risnudlar)
0,5 gurka, liten
1 morot
50 g böngroddar
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
1 dl jordnötter, salta
100 g salladsblad

Tillbehör:

vietnamesiska köttbullar, se recept
lemongrass chili tofu, se recept
don’t panic-sås, se recept

45 minuter

 Färska vårrullar – gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten. Klipp nudlarna i mindre bitar med en sax.
  2. Halvera gurkan och gröp ur kärnhuset. Skär gurkan i små tunna stänger. Skala och riv moroten grovt på rivjärn.
  3. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka koriandern. Plocka bladen från thaibasilikan, kasta stjälkarna.
  4. Hacka eller mortla jordnötterna.
  5. Lägg alla ingredienser i skålar och ställ fram en dippskål till varje person.
  6. Ställ fram en skål med varmt vatten som rispapperet ska blötas i innan det läggs på tallriken.
  7. Plocka i det du vill ha i ditt rispapper. Vik in kanterna, rulla ihop och dippa i såsen.
Fler recept med: Grönsaker, Vegetariskt, Vietnamesiskt