Vietnamesiska kycklingben med cashewnudlar

Till vietnamesiska kycklingben med cashewnudlar används skinnfria kycklingben som får mycket smak av marinaden och grillningen. En enkel nudelsallad med nötter är gott till.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben

Marinad

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk soja - ljus
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk honung

Nudlar

  • 250 g nudlar
  • 1 lime
  • 2 msk soja - ljus
  • 2 tsk fisksås - asiatisk
  • 1 rödlök - liten
  • 1 dl cashewnötter - rostade
  • 1 dl örter - hackade, t ex koriander, thaibasilika, mynta

Gör så här

  1. Skär eller klipp upp skinnet på kycklingbenen och dra eller skär av det.

  2. Marinad: Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser.

  3. Marinera kycklingen i hälften av marinaden ca 3 timmar. Resterande marinad används när kycklingen är färdiggrillad.

  4. Grilla kycklingen på indirekt värme och gärna med lock 20–25 min, vänd 4–5 gånger under tiden.

  5. Kontrollera att köttet lossnar lätt från benen och att innertemperaturen vid benet är 75°. Pensla på den sparade marinaden strax före servering.

  6. Nudlar: Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem med en sax så blir de enklare att blanda.

  7. Halvera och pressa saften ur limen. Rör ihop limesaft, soja och fisksås. Skala och skär löken i tunna klyftor. Krossa eller hacka nötterna. Blanda marinaden med nudlar, lök, nötter och örter. Servera nudlarna till kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!