Vietnamesiska kycklingben med cashewnudlar
Ingredienser
- 1 kg kycklingben
Marinad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk ingefära - riven, färsk
- 2 msk rapsolja
- 2 msk risvinäger
- 3 msk soja - ljus
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk srirachasås
- 1 msk honung
Nudlar
- 250 g nudlar
- 1 lime
- 2 msk soja - ljus
- 2 tsk fisksås - asiatisk
- 1 rödlök - liten
- 1 dl cashewnötter - rostade
- 1 dl örter - hackade, t ex koriander, thaibasilika, mynta
Gör så här
-
Skär eller klipp upp skinnet på kycklingbenen och dra eller skär av det.
-
Marinad: Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser.
-
Marinera kycklingen i hälften av marinaden ca 3 timmar. Resterande marinad används när kycklingen är färdiggrillad.
-
Grilla kycklingen på indirekt värme och gärna med lock 20–25 min, vänd 4–5 gånger under tiden.
-
Kontrollera att köttet lossnar lätt från benen och att innertemperaturen vid benet är 75°. Pensla på den sparade marinaden strax före servering.
-
Nudlar: Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem med en sax så blir de enklare att blanda.
-
Halvera och pressa saften ur limen. Rör ihop limesaft, soja och fisksås. Skala och skär löken i tunna klyftor. Krossa eller hacka nötterna. Blanda marinaden med nudlar, lök, nötter och örter. Servera nudlarna till kycklingen.