Vietnamesiska köttbullar

Recept på vietnamesiska köttbullar. Köttbullarna passar till nudelbowl och vietnamesiska tacos.
Recept på vietnamesiska köttbullar.
Recept på vietnamesiska köttbullar. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 morot
  • 3 korianderstjälkar
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk vatten
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och riv moroten grovt . Finhacka korianderstjälkarna. Skala och finhacka lök och vitlök. Lös upp buljongen i hett vatten.

  2. Blanda färsen med alla övriga ingredienser och låt stå i kylen ca 1 timme.

  3. Rulla färsen till medelstora köttbullar.

  4. Stek bullarna runt om i olja ca 6 min, tills de är genomstekta och har fin färg.

Recept av: Minna Tran

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!