00000

Vietnamesiska fiskbiffar med nudelwok passar bra som vardagsmiddag. Istället för woksås till fiskbiffarna kan du servera med lite gräddfil blandad med sesamolja och japansk soja.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g fiskfilé, vit, t ex torsk, MSC- eller ASC-märkt
450 g wokgrönsaker, asiatiska, frysta 
200 g äggnudlar
1 citrongräs
2 lime
1 ägg
1 dl woksås, gärna Thailaan
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Vietnamesiska fiskbiffar med nudelwok – gör så här:

  1. Tina wokgrönsakerna. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka citrongräset. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften från 1 lime, spara den andra till att pressa över woken.
  3. Skär fisken i bitar. Mixa fisken i matberedare med citrongräs och limeskal. Lägg i en skål och blanda i ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 8 små biffar med lätt fuktade händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i 2 msk olja ca 2 min på varje sida.
  4. Woka grönsakerna i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda grönsakerna med nudlarna. Servera nudelwoken och woksåsen till fiskbiffarna. Pressa över lime.