Vietnamesiska fiskbiffar med nudelwok

Vietnamesiska fiskbiffar med nudelwok passar bra som vardagsmiddag. Istället för woksås till fiskbiffarna kan du servera med lite gräddfil blandad med sesamolja och japansk soja.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - vit, t ex torsk, MSC- eller ASC-märkt
  • 450 g wokgrönsaker - asiatiska, frysta
  • 200 g äggnudlar
  • 1 citrongräs
  • 2 lime
  • 1 ägg
  • 1 dl woksås - gärna Thailaan
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tina wokgrönsakerna. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Finhacka citrongräset. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften från 1 lime, spara den andra till att pressa över woken.

  3. Skär fisken i bitar. Mixa fisken i matberedare med citrongräs och limeskal. Lägg i en skål och blanda i ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 8 små biffar med lätt fuktade händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i 2 msk olja ca 2 min på varje sida.

  4. Woka grönsakerna i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över den pressade limen. Servera nudelwoken och woksåsen till fiskbiffarna. Pressa över lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!