Vietnamesisk soppgryta

En kokt köttgryta med smak av kanel och stjärnanis. På en vietnamesisk restaurang i Malmö serverades denna heta goda soppgryta med massor med kryddgrönt, som man själv vartefter man åt klippte ner i grytan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g rostbiff
  • 2 krm peppar
  • 1 röd spansk peppar - finhackad
  • 1 citrongräs - finhackad
  • 1 vitlök - klyfta, finhackad
  • 0,5 msk söt soja - (ketjap manis)
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 6 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 morot - skivad
  • 100 g nudlar
  • 2 krm salt

Till servering

  • bladpersilja
  • koriander
  • thaibasilika
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor. Blanda det med kryddor, citrongräs, vitlök, soja och socker.

  2. Koka upp buljongen med stjärnanis och kanelstång. Lägg ner köttet och sjud 10 min. Lägg ner morotsskivorna när 5 min återstår. När endast några minuter återstår tillsätts nudlarna. Smaka av med salt.

  3. Servera grytan direkt med färska örter som var och en lägger i sin soppa och citronklyftor som kan pressas i grytan. Ca 380 kcal per person, varav 11 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!