Vietnamesisk risnudelsallad
Ingredienser
- 250 g risnudlar - tunna
- 1 gurka
- 2 mango
- 1 knippe salladslök
- 2 avokador
- 2 msk furikakekrydda - t ex från Renée Voltaire
- 250 g morotsvegetti - (färdigsvarvad morot), Hebe eller 250 g morötter
Nuoc chamdressing
- 2 vitlöksklyftor
- 2 röda chili - t ex spansk peppar
- 2 lime
- 3 msk fisksås - asiatisk
- 2 msk strösocker
- 1,5 dl vatten
- 1 kruka koriander
Tillbehör
- 2 dl cashewnötter
- 1 kruka koriander
Gör så här
-
Nuoc chamdressing: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Halvera limen och pressa ut 1 dl saft. Blanda vitlök, chili, limesaft, fisksås, socker och vatten. Repa och finhacka koriandern och rör i dressingen strax före servering.
-
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnhuset. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i tunna klyftor. Ansa och finstrimla salladslöken.
-
Halvera och gröp ur avokadorna. Strö furikake runtom avokadon och ställ åt sidan.
-
Blanda nudlar, gurka, salladslök och morot. Häll över hälften av dressingen och vänd ihop. Garnera med mango, avokado och strö över cashewnötter. Servera med koriander och resterande dressing.