Vietnamesisk risnudelsallad

Vietnamesisk risnudelsallad är en fräsch sommarsallad som alla älskar! Det kan kännas som många ingredienser, men allt är enkelt att hacka, och bonusen är att allt kan vara förberett och klart när gästerna kommer. Bara att vända ihop vid servering.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g risnudlar - tunna
  • 1 gurka
  • 2 mango
  • 1 knippe salladslök
  • 2 avokador
  • 2 msk furikakekrydda - t ex från Renée Voltaire
  • 250 g morotsvegetti - (färdigsvarvad morot), Hebe eller 250 g morötter

Nuoc chamdressing

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 2 lime
  • 3 msk fisksås - asiatisk
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Nuoc chamdressing: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Halvera limen och pressa ut 1 dl saft. Blanda vitlök, chili, limesaft, fisksås, socker och vatten. Repa och finhacka koriandern och rör i dressingen strax före servering.

  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnhuset. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i tunna klyftor. Ansa och finstrimla salladslöken.

  3. Halvera och gröp ur avokadorna. Strö furikake runtom avokadon och ställ åt sidan.

  4. Blanda nudlar, gurka, salladslök och morot. Häll över hälften av dressingen och vänd ihop. Garnera med mango, avokado och strö över cashewnötter. Servera med koriander och resterande dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!