3.63.63.63.63.6

Vietnamesisk risnudelsallad är en fräsch sommarsallad som alla älskar! Det kan kännas som många ingredienser, men allt är enkelt att hacka, och bonusen är att allt kan vara förberett och klart när gästerna kommer. Bara att vända ihop vid servering.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g risnudlar, tunna
1 gurka
2 mango
1 knippa salladslök
2 avokador
2 msk furikakekrydda, t ex från Renée Voltaire
250 g morotsvegetti, (färdigsvarvad morot), Hebe eller 250 g morötter

Nuoc chamdressing:

2 vitlöksklyftor
2 röda chili, t ex spansk peppar
2 lime
3 msk fisksås, asiatisk
2 msk strösocker
1,5 dl vatten
1 kruka koriander

Tillbehör:

2 dl cashewnötter
1 kruka koriander

40 minuter

Vietnamesisk risnudelsallad – gör så här:

  1. Nuoc chamdressing: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Halvera limen och pressa ut 1 dl saft. Blanda vitlök, chili, limesaft, fisksås, socker och vatten. Repa och finhacka koriandern och rör i dressingen strax före servering.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnhuset. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i tunna klyftor. Ansa och finstrimla salladslöken.
  3. Halvera och gröp ur avokadorna. Strö furikake runtom avokadon och ställ åt sidan.
  4. Blanda nudlar, gurka, salladslök och morot. Häll över hälften av dressingen och vänd ihop. Garnera med mango, avokado och strö över cashewnötter. Servera med koriander och resterande dressing.