44444

Phở är en vietnamesisk maträtt bestående av nudelsoppa. Srirachasås är gott att ringla i soppan för en hetare variant. Buljongen ska koka ihop till knappt hälften för en god och mustig smak.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g minutkyckling
2 citrongräs
1 vitlöksklyfta
4 hönsbuljongtärningar
200 g risnudlar
2 rödlökar
150 g bladspenat färsk
1 kruka koriander
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Vietnamesisk pho  – gör så här:

  1. Ta bort de yttersta bladen och finhacka citrongräset. Skala och finhacka vitlök. Fräs citrongräs och vitlök i 4 msk olja i en stor gryta. Häll över 1 1/2 liter vatten, smula i buljongtärninarna och tillsätt 2 msk vinäger och 2 krm peppar. Koka ihop tills ca 1,3 liter återstår.
  2. Strimla kycklingen och koka den i buljongen ca 5 min. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla löken. Lägg ner den i buljongen och låt koka upp. Tillsätt nudlarna.
  3. Häll upp soppan i tallrikar och lägg i spenat. Servera med koriander.