Vietnamesisk nudelsoppa

Recept på Vietnamesisk nudelsoppa. Nudelsoppan äts över hela Sydostasien. I en skål läggs färdigkokta risnudlar, lite olika tillbehör som kött, fisk eller skaldjur och någon grönsak, sedan hälls en god buljong på. Det kan vara svårt att finna ekologiskt odlade tigerräkor som på bilden. Använd istället svenska stora räkor. Soppan äts med pinnar och buljongen dricker man direkt ur skålen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g fläskfärs - mager
  • 1 tsk fisksås - + 1 tsk
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar köttbuljong - eller hönsbuljong
  • 100 g böngroddar
  • 400 g risnudlar - kokta
  • 100 g räkor - kokta, skalade
  • 4 salladslökar
  • 1 spansk peppar (chili)
  • 0,5 dl koriander - strimlad, färsk
  • 0,5 dl mynta - strimlad, färsk

Gör så här

  1. Stek fläskfärsen smulig och salta med 1 tsk fisksås och vitpeppar. Hetta upp vatten och buljongtärningar, smaksätt med 1 tsk fisksås. Skölj böngroddarna under rinnande kallt vatten. Värm soppskålarna i hett vatten.

  2. Värm nudlarna om de har kallnat. Fördela risnudlar, böngroddar, räkor och stekt fläskfärs i de värmda skålarna. Skär salladslök, spansk peppar, koriander och mynta i strimlor och lägg ned dem i skålarna. Häll över den heta buljongen. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!