Vietnamesisk nudelsoppa

Recept på Vietnamesisk nudelsoppa. Nudelsoppan äts över hela Sydostasien. I en skål läggs färdigkokta risnudlar, lite olika tillbehör som kött, fisk eller skaldjur och någon grönsak, sedan hälls en god buljong på. Det kan vara svårt att finna ekologiskt odlade tigerräkor som på bilden. Använd istället svenska stora räkor. Soppan äts med pinnar och buljongen dricker man direkt ur skålen.

Vietnamesisk nudelsoppa

  1. Stek fläskfärsen smulig och salta med 1 tsk fisksås och vitpeppar. Hetta upp vatten och buljongtärningar, smaksätt med 1 tsk fisksås. Skölj böngroddarna under rinnande kallt vatten. Värm soppskålarna i hett vatten.
  2. Värm nudlarna om de har kallnat. Fördela risnudlar, böngroddar, räkor och stekt fläskfärs i de värmda skålarna. Skär salladslök, spansk peppar, koriander och mynta i strimlor och lägg ned dem i skålarna. Häll över den heta buljongen. Servera direkt.

Recept från