Victors fiskburgare

Den här satsen räcker till 4 personer men är man bara en eller två kan några ostekta biffar lätt läggas i frysen för att tinas och stekas vid ett annat tillfälle. Packa de var för sig med plastfolie så går det lätt att ta fram en i taget.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g sejfilé - eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 ägg
  • 2 smör - eller olja, till stekning

Tillbehör

  • salladsblad
  • tomat
  • gurka
  • salladslök
  • sweet chilisås
  • 4 skivor bröd - gärna av trekornstyp

Gör så här

  1. Lägg upp fiskfiléerna på en skärbräda. Dra bort ev ben, gärna med en s k laxtång eller om du har någon liknande liten tång.

  2. Skär filéerna i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt salt, sweet chilisås och ägg. Kör allt ca 1 minut till en jämn smet.

  3. Forma jämnstora biffar, ca 10 st. Det går lättast om du blöter händerna i kallt vatten och även lägger biffarna på en blöt skärbräda.

  4. Välj om du vill ha en vanlig stekpanna eller en räfflad grillpanna. Sätt pannan på medelgod värme och lägg i ca 1 msk smör eller olja. Stek först brödskivorna så de får lite färg på båda sidor. Därefter fiskbiffarna, lägg i mer smör eller olja om det blivit alldeles torrt i pannan. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida.

  5. Lägg de stekta brödskivorna på tallrikar. Lägg på sallad, tomat, gurka och salladslök. Lägg de stekta fiskbiffarna överst och häll försiktigt på lite sweet chilisås.

  6. Glöm inte att diska och städa köket efter dig. Stek- och grillpannan ska diskas i hett vatten utan diskmedel, och tallrikar och bestick i diskmedel och sedan sköljas av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!