4.54.54.54.54.5

Vichyssoise med kokos, koriander och nötter är en värmande grön soppa. Skapa din egen favoritblandning av nötter och frön i lösviktshyllan. På bilden sötmandlar, cashewnöttter och pumpakärnor.

För 4 personer:

Ingredienser

2 purjolökar
300 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 grönsaksbuljongtärningar
2 dl kokosmjölk
smör, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

1 bröd, gärna baguette (200 g)
1 dl nötter och frön, blandade, lättrostade
1 kruka koriander
75 g olivcrème, eller tapenade

30 minuter

Vichyssoise – gör så här:

  1. Ansa och grovstrimla purjolöken. Skala och skiva potatis, lök och vitlök.
  2. Fräs purjolök och lök i 1 msk smör i en gryta ca 3 min. Tillsätt 1 liter vatten, potatis och buljongtärningar och låt koka under lock ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
  3. Tillsätt kokosmjölken och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Häll upp soppan i skålar och garnera med nötblandning och koriander. Servera med bröd och olivcrème.