00000

Vetewraps är lätta och luftiga. Passar fint med het chili och ingefära.

För Till 6 wraps

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 ägg
2 dl lättöl
2 dl vatten
1 msk olivolja

Fylling

1 röd chilifrukt, t ex spansk peppar
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1 dl bulgur
2 dl vatten
200 g sockerärter
1/2 gurka
1 rödlök
2 utskurna biffar, (á 150 g)
salt + nymald svartpeppar

Tillbehör

1 dk soja

30 min

1. Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa ihop ägg, öl och vatten och blanda ner i mjölet. Tillsätt olja. Grädda smeten i torr, het stekpanna ca 2 min per sida.
2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök och inge-fära  med bulgur i en skål. Koka upp vattnet och häll över bulgurn. Låt stå under lock ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm svartpeppar.
3. Strimla sockerärterna. Halvera och skär gurkan i halvmånar. Skala och hacka rödlöken. Blanda grönsakerna med bulgurn.
4. Grilla biffarna i grillpanna ca 3 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Skär köttet i tunna skivor och vänd ner i bulgursalladen.
5. Fördela fyllningen i wrapsen och servera med soja.

Fler recept med: Förrätter, Nötkött, Övrigt