Vetesallad med grönkålspesto och räkor

00000

För 10 person(er)

Ingredienser

1 kilo räkor, oskalade
3 dl matvete
6 dl vatten
1 tsk salt

Grönkålspesto:

0,75 dl pumpafrön, rostade
1 dl grönkål, eller persilja, hackad
3 msk olivolja
1 msk citron, pressad
1 tsk havssalt
1 krm svartpeppar, nymald
1 krm cayennepeppar
1 dl riven ost, lagrad, gärna Saltå västerbottenost

Garnering:

dulcealger, japanska

Vetesallad med grönkålspesto och räkor – gör så här:

  1. Skala räkorna. Koka matvetet i vatten med salt ca 15 min. Låt svalna.
  2. Mixa pumpafrön och grönkål med olja och citron till en slät kräm. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Rör i osten.
  3. Blanda peston med matvetet.Blanda i räkorna. Lägg salladen i skålar och garnera  med dulcealger.