Veteknäcke

Brödet kan skilja lite i färg mot bilden beroende på vilket mjölmärke man bakar med. Provköket bakade med Saltå kvarns mjöl.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 2,5 dl vatten - kallt
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rågsikt
  • 3 dl rågmjöl - (150 g)
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • rågsikt - och rågmjöl, till utbakning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula jästen i en bunke. Häll på det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen vila i kylen ca 10 min.

  3. Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut till rektangulära kakor, ca 20 x 28 cm, på rejält mjölad arbetsbänk. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 5-6 min. Vänd bröden och grädda ca 5 min på andra sidan. Låt bröden kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!