00000

Är tunnbröden för torra kan de läggas en stund i en fuktig handduk.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 tunnbröd, stora
4 msk smör
4 potatisar, kokta
3 morötter, rivna
3 rödbetor, rivna
10 purjolök, cm
1 romansallad, strimlad
2 dl lök, rostad
1 aluminiumfolie

Sås

1 äpple, rivet
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 msk chilisås, av ketchuptyp
3 msk pepparrot, riven
1 ananas, liten burk, krossad, avrunnen
2 tsk örtsalt
2 krm svartpeppar, grovmald

1. Sås: Blanda samtliga ingredienser till såsen.
2. Lägg ut bröden och bred på smör. Mosa 1 potatis på varje bröd. Fördela de rivna och strimlade grönsakerna över. Klicka på såsen och strö över rostad lök. Rulla ihop i folie.