3.33.33.33.33.3

Vegokebab med gurksallad är en god vegovardagsrätt. Ta fram färsen dagen före och låt den tina i kylen. Kebabkrydda innehåller bl a oregano, paprika och spiskummin.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g vegofärs, formbar, Anamma
1,5 msk kebabkrydda
1 gurka
1 rödlök, liten
2 dl yoghurt, turkisk
4 pitabröd
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad

20 minuter + tid för gurkan att rinna av

Vegokebab med gurksallad – gör så här:

  1. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Blanda den med 1 tsk salt i en sil och låt stå och rinna av ca 15 min.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda den avrunna gurkan med lök och yoghurt. Krydda med 1 krm peppar.
  4. Krydda färsen med kebabkrydda och dela den i 12 bitar. Forma färsen till avlånga kebaber. Pensla dem med 1 msk olja.
  5. Grilla kebaben runt om på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg, ca 6 min. Värm pitabröden vid sidan om på grillen eller i brödrost.
  6. Fyll pitabröden med sallad och kebab. Toppa med gurksallad och servera.