Vegokebab med gurksallad

Vegokebab med gurksallad är en god vegovardagsrätt. Ta fram färsen dagen före och låt den tina i kylen. Kebabkrydda innehåller bl a oregano, paprika och spiskummin.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g vegofärs - formbar, Anamma
  • 1,5 msk kebabkrydda
  • 1 gurka
  • 1 rödlök - liten
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 4 pitabröd
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär gurkan i små tärningar. Blanda den med 1 tsk salt i en sil och låt stå och rinna av ca 15 min.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda den avrunna gurkan med lök och yoghurt. Krydda med 1 krm peppar.

  4. Krydda färsen med kebabkrydda och dela den i 12 bitar. Forma färsen till avlånga kebaber. Pensla dem med 1 msk olja.

  5. Grilla kebaben runt om på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg, ca 6 min. Värm pitabröden vid sidan om på grillen eller i brödrost.

  6. Fyll pitabröden med sallad och kebab. Toppa med gurksallad och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!