Vegofärsbiffar i het paprikasås

4.44.44.44.44.4

Recept på vegetariska färsbiffar i het paprikasås är en god och lättlagad vardagsrätt. Använd formbar färs för bästa resultat.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g vegofärs, fryst, formbar
0,5 gul lök, liten
1 vitlöksklyfta
2 paprikor, små, i olika färger
1 kruka basilika
3 dl couscous
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl ajvar relish, stark
0,5 grönsaksbuljongtärning
smör, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Vegobiffar med paprikasås – gör så här:

  1. Tina vegofärsen enligt anvisning på förpackningen. Skala lök och vitlök och riv direkt ner i färsen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida.
  2. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Hacka hälften av basilikan. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner paprika och basilika. Krydda med 1 krm peppar.
  3. Blanda grädde, ajvar och smulad buljongtärning i en skål. Häll blandningen runt biffarna och låt koka ihop ca 3 min.
  4. Garnera biffarna med resterande basilika och servera med couscous.