Vegofärsbiffar i het paprikasås

Recept på vegetariska färsbiffar i het paprikasås är en god och lättlagad vardagsrätt. Använd formbar färs för bästa resultat.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g vegofärs - fryst, formbar
  • 0,5 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 paprikor - små, i olika färger
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl couscous
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl ajvar relish - stark
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tina vegofärsen enligt anvisning på förpackningen. Skala lök och vitlök och riv direkt ner i färsen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida.

  2. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Hacka hälften av basilikan. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner paprika och basilika. Krydda med 1 krm peppar.

  3. Blanda grädde, ajvar och smulad buljongtärning i en skål. Häll blandningen runt biffarna och låt koka ihop ca 3 min.

  4. Garnera biffarna med resterande basilika och servera med couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!