00000

Vegochili, enklare kan det knappast bli med kokta blandade bönor, rödlök och färdig tacomix.

För 4 personer:

Ingredienser

2 förpackningar bönor, blandade (à 380 g)
1 + 1 rödlök, liten
0,5 påse tacomix, (à 28 g)
250 g tomater
1 romansallad
2 dl gräddfil
50 g ost, riven
8 tortillabröd, (320 g)
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

15 minuter

Vegochili – gör så här:

  1. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och finhacka 1 lök. Stek löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt bönorna och tacomixen, och stek ytterligare 2 min. Rör ner 1 1/2 dl vatten och låt koka upp.
  2. Hacka tomaterna. Skala och hacka 1 lök, Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm nymald peppar. Riv salladen i bitar.
  3. Servera bönchilin med tomatsalsa, sallad, gräddfil, riven ost och tortillabröd.