Vegochili med färsk tomatsalsa och nachos

4.44.44.44.44.4

Vi inleder helgen med fredagsmiddag full av smak! Färsgryta med rökt paprika, spiskummin och vitlök toppas med jalapeñosalsa och fetaost. Hemgjord tomatsalsa toppar den kryddiga vegochilin. 

För 4 personer:

Ingredienser

300 g sojafärs
1 gul lök
3 msk olivolja
1 burk tomater, krossade (400 g)
2 dl vatten
1 msk soja, kinesisk
1 msk oregano
0,75 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk paprikapulver, rökt
1 msk spiskummin, mald
2 tsk rårörsocker
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor, kokta (400 g)
0,75 tsk salt

Salsa:

1 dl jalapeño, inlagda, röda 
250 g körsbärstomater
1 rödlök
2 msk lime, pressad
1 msk olivolja
2 krm salt

Tillbehör:

2 avokador
150 g fetaost
1 påse nachochips, (185 g)
1 kruka koriander

40 minuter

Vegochili med tomatsalsa och nachos – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i medelvarm panna i olja. Tillsätt tomater och vatten. Blanda ner soja, oregano, chilipulver, paprikapulver, spiskummin och socker. Skala och pressa i vitlöken.
  2. Rör ner färsen och låt småkoka ca 5 min på medelvärme. Skölj bönorna i kallt vatten och rör ner i färsen. Krydda med salt.
  3. Salsa: Häll bort spadet från jalapeñon. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken tunt. Blanda jalapeño, tomater och lök med limesaften. Tillsätt olja och salt.
  4. Skär avokadorna i klyftor. Smula fetaosten. Servera färsen med tomatsalsa, avokado, fetaost, nachos och koriander.