00000

Recept på vegoburgare - en riktig smakbomb med svamp och gorgonzola. Måste testas!

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök, liten
300 g champinjoner, eller portobello
2 msk olivolja, + 1 msk, eller rapsolja
0,5 tsk salt
2 dl sojabönsmjöl, t ex Risenta
1 ägg
1 msk grönsaksfond, konc
0,5 dl solrosfrön, rostade
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

4 skivor gorgonzolaost, eller annan krämig blåmögelost
4 hamburgerbröd
2 msk dijonsenap
2 bifftomater
0,5 grönsalladshuvud
1 msk solrosfrön, rostade, ev

20 minuter

Vegoburgare med svamp och gorgonzola – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i bitar. Bryn lök och svamp i 2 msk olja tills de fått färg. Krydda med salt.
  2. Spara 1dl av den brynta svampen till topping. Mixa resterande svamp med mixerstav och blanda ner sojabönsmjöl, ägg och grönsaksfond. Blanda väl till en fast smet. Hacka solrosfröna och blanda ner. Krydda med timjan och peppar.
  3. Forma smeten till fyra biffar. Låt stå ca 10 min. Stek dem i 1 msk olja ca 5 min på varje sida.
  4. Lägg den brynta svampen och osten på burgarna. Täck pannan med ett lock så att osten smälter.
  5. Servera burgarna i bröd med senap, skivade tomater och sallad. Strö eventuellt över lite rostade solrosfrön.

vegoburgare-med-svamp-och-gorgonzola

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

bonniers_vegetariska_kokbok