Vegoburgare med saftig coleslaw och karamelliserad lök

Vegoburgare med mumsiga tillbehör! Saftig coleslaw och karamelliserad lök blir en festlig rätt att äta mitt i veckan. Karamelliserad lök ger burgaren god umamismak. Löken ska först bli brynt och sedan lätt karamelliserad på lägre värme.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 vegoburgare - t ex av soja, linser eller ärter (à 80 g)
  • 300 g rödkål
  • 1 gul lök - stor
  • 1 msk smör
  • 4 skivor ost - (à 15 g)
  • 4 hamburgerbröd
  • 3 tomater - gärna i olika färger
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1,5 dl chilisås - eller ketchup
  • 0,5 dl dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hyvla kålen fint, med mandolin eller osthyvel. Arbeta den i skålen med 1 krm salt så att den saftar sig. Blanda kålen med 2 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm peppar.

  2. Halvera och skiva löken. Bryn den i smör och krydda med 1 krm salt. Sänk värmen och låt löken bli karamelliserad, det tar 10–15 min.

  3. Stek burgarna på ena sidan. Vänd dem och lägg på ost. Låt dem steka klart.

  4. Värm eller rosta bröden i stekpanna eller brödrost. Skiva tomaterna. Lägg ihop burgarna med karamelliserad lök, tomat och coleslaw. Servera med chilisås och senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!