15 minuter + 1–2 timmar att vila
Vegoburgare med linser – gör så här:
- Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv morötterna. Stek lök, chili och morötter i olja på medelvärme ca 5 min. Blanda med tahinin och låt svalna.
- Häll av linserna i en sil. Mixa 2/3 av linserna i en matberedare med den stekta blandningen.
- Häll upp i en skål och blanda med salt, kikärtsmjöl och resten av linserna. Täck med plastfolie och låt blandningen stå kallt 1–2 timmar.
- Forma fyra jämnstora biffar. Pensla dem med olja. Grilla dem indirekt (vid sidan av glöden) på galler eller i grillkorg. Servera på lätt grillade hamburgerbröd med sallad, tomater, lök samt tomat- och chilisås.
Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!