Vegoburgare med fänkålsslaw

Vegoburgare med fänkålsslaw där det är slawn som gör jobbet som både sallad och dressing. Vattenkrasse eller rucola är gott och sätter extra smak på burgaren.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 quornburgare - (à 80 g)
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tomater - stora
  • 4 hamburgerbröd - gärna bakade med potatis
  • 50 g vattenkrasse - eller rucola

Tillbehör

  • 800 g potatis
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Skrubba och halvera potatisen. Lägg den på en smord plåt och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på 1 msk smör. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Ansa och hyvla fänkålen tunt. Skala och hyvla löken tunt. Blanda fänkål och lök med majonnäs, vinäger och senap. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Stek burgarna i 1 msk smör enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i skivor. Rosta bröden i brödrost eller ugn. Lägg ihop burgarna med tomater, fänkålsslaw och vattenkrasse eller rucola. Servera med potatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!