4.74.74.74.74.7

Vegoburgare med fänkålsslaw där det är slawn som gör jobbet som både sallad och dressing. Vattenkrasse eller rucola är gott och sätter extra smak på burgaren.

För 4 personer:

Ingredienser

4 quornburgare, (à 80 g)
1 fänkålsstånd
1 rödlök
2 msk majonnäs
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 tomater, stora
4 hamburgerbröd, gärna bakade med potatis
50 g vattenkrasse, eller rucola

Tillbehör:

800 g potatis
smör, salt, nymald svartpeppar

15 minuter + tid i ugn

Vegoburgare med fänkålsslaw – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Skrubba och halvera potatisen. Lägg den på en smord plåt och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på 1 msk smör. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Ansa och hyvla fänkålen tunt. Skala och hyvla löken tunt. Blanda fänkål och lök med majonnäs, vinäger och senap. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Stek burgarna i 1 msk smör enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i skivor. Rosta bröden i brödrost eller ugn. Lägg ihop burgarna med tomater, fänkålsslaw och vattenkrasse eller rucola. Servera med potatisen.