00000

Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa är en lyxig vegomacka. Hittar du inte tabasco med sriraschasmak kan du ta vanlig sriraschasås och förstärka den med några droppar tabasco.

För 2 personer:

Ingredienser

2 burgare, vegetariska 
1 msk rapsolja
0,5 tsk spiskummin, mald
0,5 tsk paprikapulver, rökt
2 skivor levainbröd, stora
25 g mâchesallad

Avokadokräm:

1 avokado
1 vitlöksklyfta, liten
1 msk lime, pressad
1 krm salt
0,5 tsk tabasco, med sriraschasmak

Salsa:

2 tomater
1 salladslök
25 g majs, rostad
1 msk olivolja
0,5 msk lime, pressad
1 krm salt
0,5 kruka koriander

Garnering:

koriander

20 minuter

Vegobiffmacka med avokadokräm och tomatsalsa – gör så här:

  1. Avokadokräm: Halvera och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet med en gaffel. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt limesaft och krydda med salt och tabasco.
  2. Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Blanda tomater, lök och majs med olja och limesaft. Krydda med salt. Grovhacka koriandern och blanda i den.
  3. Stek burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Krydda med spiskummin och paprikapulver.  Grilla brödskivorna. Skär burgarna i tunna skivor lite på snedden. Bred avokadokräm på bröden. Lägg på sallad, burgare och tomatsalsa. Garnera med koriander.