00000

Recept på vegobiffar med het bulgur och dilltsatsiki. Gör gärna dubbel sats av rödkålen, salladen blir bara godare nästa dag.

För 4 portioner

Ingredienser

1 dl havregryn
1 1/2 dl mjölk
1 påse quornfärs, tinad (300 g)
1 ägg
1 msk finhackad färsk timjan alt 1 tsk torkad
1 vitllöksklyfta
3 dl bulgur
1 1/2-2 msk sambal oelek
300 g rödkål
olivolja + vitvinsvinäger
strösocker
salt + nymald svartpeppar

Dilltsatsiki

1/2 kruka dill
1/2 gurka
2 dl turkisk yoghurt

Till servering

1/2 kruka färsk mynta
1/2 citron

30 min

Vegobiffar med het bulgur och dilltsatsiki – gör så här:

  1. Blanda havregryn och mjölk i en bunke. Låt stå 3 min.
  2. Blanda färsen ordentligt med havregryn, ägg och timjan. Skala och riv ner vitlöken. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm salt.
  3. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Blanda bulgur, sambal oelek, 2 msk olja, 2 krm salt och 1 tsk vinäger.
  4. Dilltsatsiki: Hacka dillen. Skölj  och riv gurkan. Krama ut saften. Blanda gurka, dill, ­yoghurt, ­2 krm salt och 1/2 krm peppar.
  5. Strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. Krama ihop kål, 3 msk vinäger, 1/2 tsk socker, 2 krm salt, 1 krm peppar och 1 msk olja.
  6. Klicka ner färsen i pannan, platta ut och forma till runda biffar med stekspaden. Stek dem runt om ca 10 min i 2 msk olja på medelvärme. Servera genast med bulgur, dilltsatsiki och rödkålssallad. Toppa med färsk mynta och citronklyftor.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️