Vego shepherd’s pie med sötpotatistäcke

Recept på en vegetarisk shepherd’s pie med sötpotatistäcke. Byt ut quornfärsen mot annan vegofärs som variation.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g sötpotatis
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g quornfärs - fryst
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 100 g ost - riven (28 %)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 25 g sallad - blandad per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt quornfärsen, låt steka med ca 2 min. Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpuré och buljongtärning. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.

  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av och krossa potatisen grovt. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Häll quornfärsåsen i en ugnssäker form och toppa med potatisen. Strö över osten.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera direkt med sallad till.

För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!