4.44.44.44.44.4

Recept på en vegetarisk shepherd’s pie med sötpotatistäcke. Byt ut quornfärsen mot annan vegofärs som variation.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g sötpotatis
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g quornfärs, fryst
1 burk krossade tomater, (400 g)
0,5 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
100 g ost, riven (28 %)
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

25 g blandad sallad, per person

20 minuter + 10 minuter i ugn

Vegetarisk shepherd’s pie med sötpotatistäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt quornfärsen, låt steka med ca 2 min. Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpuré och buljongtärning. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av och krossa potatisen grovt. Krydda med 1 tsk salt.
  3. Häll quornfärsåsen i en ugnssäker form och toppa med potatisen. Strö över osten.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera direkt  med sallad till.

    För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook:
    Allt om Mat Vego