Vegetariska tacos (med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärter)

Kryddiga vegetariska tacos med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärtor i tortillabröd. Att ugnen gör större delen av jobbet gör allt extra härligt.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 300 g svamp - blandad, t ex champinjoner och ostronskivling
  • 1 lök - gärna rödlök
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl matyoghurt
  • 12 mini-tortillabröd
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i små tärningar. Skär svampen i bitar. Lägg sötpotatis och svamp på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 1/2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen 15–20 min, tills allt fått fin färg.

  2. Skala och strimla löken och blanda med 1 msk vinäger, 1 msk socker och 1/2 tsk salt.

  3. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Blanda mjöl, curry, paprikapulver och 2 krm salt i en liten skål.

  4. Stek kikärterna i 1 1/2 msk olja. Tillsätt kryddblandningen och stek vidare ca 3 min, tills kikärterna fått fin färg.

  5. Värm bröden enligt anvisning på paketet och fyll dem med sallad, sötpotatis, svamp och kikärter. Toppa med picklad lök och yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!