44444

Kryddiga vegetariska tacos med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärtor i tortillabröd. Att ugnen gör större delen av jobbet gör allt extra härligt.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g sötpotatis
300 g svamp, blandad, t ex champinjoner och ostronskivling
1 lök, gärna rödlök
1 burk kikärter, (400 g)
2 tsk vetemjöl
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 dl matyoghurt
12 mini-tortillabröd
olivolja, rödvinsvinäger, strösocker, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad

30 minuter

Vegetariska tacos – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i små tärningar. Skär svampen i bitar. Lägg sötpotatis och svamp på en plåt med bakplåtspapper och blanda med
    1 1/2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen 15–20 min, tills allt fått fin färg.
  2. Skala och strimla löken och blanda med 1 msk vinäger, 1 msk socker och 1/2 tsk salt.
  3. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Blanda mjöl, curry, paprikapulver och 2 krm salt i en liten skål.
  4. Stek kikärterna i 1 1/2 msk olja. Tillsätt kryddblandningen och stek vidare ca 3 min, tills kikärterna fått fin färg.
  5. Värm bröden enligt anvisning på paketet och fyll dem med sallad, sötpotatis, svamp och kikärter. Toppa med picklad lök och yoghurt.