Risbollar

3.83.83.83.83.8

Recept på lakto-ovo-vegetariska risbollar. Förvillande lika vanliga köttbullar i utseendet men med ris och kikärter som bas.

För 70 bollar:

Ingredienser

2 dl råris, svart
1 gul lök
2 svampbuljongtärningar
1 burk kikärter, (400 g)
2 ägg
1 dl ströbröd
2 msk senap, grov, old mustard
1 msk dijonsenap
1 msk sötstark senap
0,75 tsk salt
0,5 tsk kryddpeppar, mortlad
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl majsstärkelse, Maizena

Till stekning:

3 msk smör
2 msk kantarellfond, konc
1 msk soja, japansk

40 minuter

Vego-risbollar – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Koka riset med lök och buljongtärningar enligt anvisning på förpackningen. Låt det kallna.
  2. Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa kikärter och ägg med mixerstav till en smet. Blanda med ris, ströbröd, senap och kryddor. Sikta i majsstärkelsen och rör till en smet.
  3. Forma smeten till små bollar och lägg på ett fat. Ställ gärna i kyl ca 30 min, så att de stelnar till lite.
  4. Stek bollarna runt om på medelvärme i smör, fond och soja ca 5 min.

 

Följ oss gärna på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här: