Vegetariska minipajer

Små vegetariska portionspajer med svamp, färsk lök, keso och cashewnötter. Du behöver 6 portionformer på ca 10 cm i diameter.
Allt om Mat

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl - fullkorn
  • 75 g smör
  • 125 g kesella - 10 %

Fyllning

  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 5 lök - färsk i knippe
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche - Karl Johan-smak
  • 125 g keso - chilismak
  • salt - + svartpeppar
  • 3 ägg - stora
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.

  3. Dela degen i sex bitar. Tryck ut dem i pajformarna med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.

  4. Nagga pajdegen i formarna med en gaffel och förgrädda dem, cirka 8 minuter i mitten av ugnen.

  5. Skala och hacka vitlöken, ansa och skär champinjonerna i kvartar, skär lökarna i bitar. Stek vitlök, champinjoner och lök i smör i en stekpanna, så att de blir mjuka, cirka 5 minuter. Rör ner crème fraiche och keso chili. Salta och peppra. Vispa upp äggen i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Fyll formarna med blandningen.

  6. Strö över grovhackade cashewnötter och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Servera med en sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!