30 min
Vegetariska hamburgare – gör så här:
- Tärna aubergine och champinjoner. Bryn dem i en stekpanna i 2 msk olivolja.
- Lägg fräset i en matberedare tillsammans med matvete, soltorkad tomat, fetaost, pressad vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa till en grov puré.
- Forma åtta burgare (ca 80 g styck) och vänd dem i sesamfrön. Stek sedan försiktigt i 1 msk olivolja i en stekpanna.
- Skala och riv ingefäran fint. Blanda med keso och hackad gräslök. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
- Skiva tomaterna. Skölj salladen och rosta brödskivorna i en het torr panna alt brödrost. Halvera bröden. Lägg sallad och tomat på fyra av brödskivorna och lägg på burgarna. Toppa med keson och ytterligare en brödskiva.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️