Vegetarisk wok med nöthummus

Snabbt och gott recept på vegetarisk wok med nöthummus. En god klick nöthummus till woken är pricken över i. Om tiden är knapp går det utmärkt att köpa den frysta wokblandningen och blanda med nudlar och champinjoner.
Allt om Mat
Recept på vegetarisk wok med nöthummus.
Recept på vegetarisk wok med nöthummus. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 150 g broccolibuketter
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g äggnudlar - kokta
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk sesamfrön

Nöthummus

  • 2 dl kikärter - kokta
  • 0,5 msk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 dl cashewnötter - hackade (25 g)
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tina broccolin. Skala och strimla morötter. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär champinjonerna i bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Woka grönsaker, svamp och nudlar i olja 2-3 min. Smaka av med salt, peppar och soja. Strö på sesamfrön.

  3. Mixa kikärter med citronsaft, vatten och olja i en matberedare eller med mixerstav. Blanda ner nötter och smaka av med spiskummin, salt och peppar.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!