Vegetarisk sill i skärgårdsröra

Recept på vegetarisk sill i skärgårdsröra. Alla de goda smakerna från skärgårdssill i en aubergineröra.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

1 aubergine (ca 500 g)
1 liter vatten + 3 msk
1 tsk salt
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker

Röra:

0,5 rödlök
0,5 kruka gräslök
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 burk tångkaviar röd (75 g)
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter + 15 minuter marinering

Vegetarisk sill i skärgårdsröra – gör så här:

  1. Skär auberginen i bitar, ca 2 x 2 cm. Koka upp 1 liter vatten och salt. Koka auberginen ca 5 min, tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Vispa ihop ättika, socker och 3 msk vatten. Blanda auberginen med ättikslagen. Låt stå ca 15 min. Häll av och krama eventuellt ut vätskan.
  3. Röra: Skala och finhacka löken. Finhacka gräslöken, spara lite till garnering. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, rödlök, gräslök och tångkaviar, spara lite till garnering. Krydda med salt och peppar. Blanda i auberginebitarna.
  4. Lägg auberginen i en burk. Garnera med den sparade tångkaviaren och gräslök.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul och påsk hittar du här:

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt, Vegetariskt