Vegetarisk skärgårdsröra

Alla de goda smakerna från skärgårdssill i en aubergineröra.

15 minuter + 15 minuter marinering

Vegetarisk skärgårdsröra – gör så här:

  1. Skär auberginen i bitar, ca 2 x 2 cm. Koka upp 1 liter vatten och salt. Koka auberginen ca 5 min, tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Vispa ihop ättika, socker och 3 msk vatten. Blanda auberginen med ättikslagen. Låt stå ca 15 min. Häll av och krama eventuellt ut vätskan.
  3. Röra: Skala och finhacka löken. Finhacka gräslöken, spara lite till garnering. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, rödlök, gräslök och tångkaviar, spara lite till garnering. Krydda med salt och peppar. Blanda i auberginebitarna.
  4. Lägg auberginen i en burk. Garnera med den sparade tångkaviaren och gräslök.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Recept från