Vegetarisk sill i skärgårdsröra

Recept på vegetarisk sill i skärgårdsröra. Alla de goda smakerna från skärgårdssill i en aubergineröra.
Petra Lindstrand
Vegosill!
Vegosill! Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 aubergine - (ca 500 g)
  • 1 l vatten - + 3 msk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk strösocker

Röra

  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1 dl majonnäs - vegansk
  • 1 dl havre fraiche
  • 1 burk tångkaviar - röd (75 g)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär auberginen i bitar, ca 2 x 2 cm. Koka upp 1 liter vatten och salt. Koka auberginen ca 5 min, tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.

  2. Vispa ihop ättika, socker och 3 msk vatten. Blanda auberginen med ättikslagen. Låt stå ca 15 min. Häll av och krama eventuellt ut vätskan.

  3. Röra: Skala och finhacka löken. Finhacka gräslöken, spara lite till garnering. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, rödlök, gräslök och tångkaviar, spara lite till garnering. Krydda med salt och peppar. Blanda i auberginebitarna.

  4. Lägg auberginen i en burk. Garnera med den sparade tångkaviaren och gräslök.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul och påsk hittar du här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!