Vegetarisk pad thai med oumph

00000

Recept på vegetarisk pad thai med krispiga grönsaker och oumph. Thailändsk soja ger en mer ”äkta” smak . Den finns i asiatiska butiker.

För 4 personer

Ingredienser

1 paket fryst okryddad oumph ”the chunk” (300 g)
1 knippa salladslök
200 g spetskål
1 st stor morot
3 st ägg
250 g platta risnudlar
5 msk rapsolja (1 msk + 1 msk + 3 msk)
100 g böngroddar

Pad thai-sås

2 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära (ca 3 cm)
1 dl jordnötter
1/2 dl rapsolja
4 msk ljus soja, gärna thailändsk
3 msk vatten
3 msk pressad lime
2 msk ostronsås välj vegetarisk ’ostronsås’ gjord på shiitakesvamp
1 1/2 msk  asiatisk fisksås
1 msk röd currypasta
2 tsk strösocker

Tillbehör

1 kruka koriander
1 dl hackade jordnötter
1 st lime

40 min

Vegetarisk pad thai med oumph – gör så här:

  1. Pad thai-sås: Skala och skiva vitlök och ingefära och lägg i en mixerskål med övriga ingredienser. Mixa slätt med mixerstav.
  2. Sätt ugnen på 100°. Ansa och strimla salladslök och spetskål. Skala och strimla moroten. Vispa upp äggen.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i sil och kyl ner i kallt vatten. Blanda nudlarna med hälften av dressingen.
  4. Stek oumphen i 1 msk olja i en medelvarm stekpanna tills den börjar få fin färg, ca 4 min. Tillsätt ca 1/2 dl pad thai-sås och stek vidare ca 2 min. Lägg i en långpanna och ställ in i ugnen.
  5. Stek grönsakerna på hög värme i 1 msk olja. Tillsätt resterande marinad och stek ca 2 min. Lägg över i långpannan i ugnen. Stek nudlarna på högsta värme i 3 msk olja ca 2 min. Rör ner äggen. Låt fräsa under omrörning tills äggen stelnat. Häll över på plåten och vänd ihop allt. Servera med tillbehören.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego❤️