Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi

Recept på vegetarisk medelhavslasagne med halloumi, tomat och salvia. Mustig tomatsås och halloumi sätter smak på lasagnen. Passar perfekt i matlådan
Anna Wendt

Ingredienser

  • 250 g lasagneplattor - färska
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 msk timjan - hackad eller 1 tsk torkad
  • 200 g bladspenat - fryst
  • 10 salviablad - -12
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 halloumiostar - (à 200 g)
  • 1,5 dl pumpakärnor - gärna rostade
  • 1,5 dl prästost - riven

Garnering

  • citronskal - rivet
  • salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja, ca 3 min. Blanda i tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. 

  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, honung, buljongtärning och timjan och koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Tillsätt spenat och repade salviablad, spara några blad till garnering, och sjud ytterligare ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär halloumin i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, halloumi och pumpakärnor i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över ost.

  4. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min. Garnera med rivet citronskal och salvia. 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!