Vegetarisk lunchmacka med hummus och fetaost

Recept på vegetarisk lunchmacka med hummus och fetaost. Grillade grönsaker är alltid gott, men det går förstås bra att steka dem i stekpannan också. Tillsammans med krämig hummus och sältan från fetaosten blir det en god kombination.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 paprikor - röda
  • 1 squash - liten, grön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • 2 ciabattabröd - stora

Hummus

  • 1 burk kikärter - kokta (400 g)
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 2 vitlök - klyftor, finhackade
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär squashen i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Grilla grönsakerna i grillpanna eller stek dem i stekpanna. Strö på salt och droppa över olivolja.

  2. Hummus: Skölj kikärterna i kallt vatten. Mixa dem med olivolja, citronsaft och vatten. Smaka av med vitlök, spiskummin, salt och peppar.

  3. Skär osten i bitar och dela bröden. Fördela hummus, grönsaker och fetaost på bröden. Mal över lite svartpeppar och lägg på brödlocken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!