Recept på vegetarisk lunchmacka med hummus och fetaost. Grillade grönsaker är alltid gott, men det går förstås bra att steka dem i stekpannan också. Tillsammans med krämig hummus och sältan från fetaosten blir det en god kombination.

För 4 st

Ingredienser

2 paprikor röda
1 squash liten, grön
0,5 tsk salt
0,5 msk olivolja
100 g fetaost
2 ciabattabröd stora

Hummus

1 burk kikärter kokta (400 g)
1,5 msk olivolja
1 tsk citronsaft
2 msk vatten
2 vitlök klyftor, finhackade
1 krm spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Vegetarisk lunchmacka med hummus och fetaost – gör så här:

  1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär squashen i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Grilla grönsakerna i grillpanna eller stek dem i stekpanna. Strö på salt och droppa över olivolja.
  2. Hummus: Skölj kikärterna i kallt vatten. Mixa dem med olivolja, citronsaft och vatten. Smaka av med vitlök, spiskummin, salt och peppar.
  3. Skär osten i bitar och dela bröden. Fördela hummus, grönsaker och fetaost på bröden. Mal över lite svartpeppar och lägg på brödlocken.