Vegetarisk lasagne med linser. Enkel vegetarisk lasagne är bra vardagsmat.

För 4 portioner

Ingredienser

färska lasagneplattor för fyra portioner
250 g keso grillad paparika eller naturell

Linssalsa:

2 dl röda linser
4 schalottenlökar hackade
1,5 torkad piripiri
1 tsk socker
4 dl passerade tomater

Grönsakssalsa:

2 dl fint tärnade grönsaker paprika, tomat, rödlök, gurka
2 msk äppelcidervinäger
8,67 msk olivolja
salt och svartpeppar

Vegetarisk lasagne med linser – gör så här:

  1. Linssalsa: Skölj linserna i kallt vatten. Fräs linserna i oljan med hackad lök och vitlök tills löken är genomskinlig. Smula över piri-piri och strö över socker. Häll i tomaterna och låt puttra tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter.
  2. Grönsakssalsa: Tärna paprika, tomat, röd lök och gurka smått. Värm försiktigt olja och vinäger i en liten kastrull och vänd ner grönsakstärningarna. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  3. Lasagne: Koka lasagneplattorna mjuka i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet, dela plattorna så du får 12 bitar.
  4. Lägg fyra plattor på ett serveringsfat, täck plattorna med ett lager keso och ett lager linssalsa, lägg på en lasagneplatta, keso, linssalsa och avsluta med en lasagneplatta. Toppa med varm grönsakssalsa.
  5. Lasagnen blir extra god om den får stå 5-10 minuter (utan grönsakssalsa) i ugnen, 175 grader, innan den serveras. Lägg på grönsakssalsan precis när lasagnen ska serveras.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️