Vegetarisk lasagne med linser

Vegetarisk lasagne med linser. Enkel vegetarisk lasagne är bra vardagsmat.
Vegetarisk lasagne med linser
Vegetarisk lasagne med linser Foto: Leif Jacobsson

Ingredienser

  • lasagneplattor - färska för fyra portioner
  • 250 g keso - grillad paparika eller naturell

Linssalsa

  • 2 dl röda linser
  • 4 schalottenlökar - hackade
  • 1,5 piri-piri (chilifrukter) - torkad
  • 1 tsk socker
  • 4 dl passerade tomater

Grönsakssalsa

  • 2 dl grönsaker - fintärnade paprika, tomat, rödlök, gurka
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 8,67 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Linssalsa: Skölj linserna i kallt vatten. Fräs linserna i oljan med hackad lök och vitlök tills löken är genomskinlig. Smula över piri-piri och strö över socker. Häll i tomaterna och låt puttra tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter.

  2. Grönsakssalsa: Tärna paprika, tomat, röd lök och gurka smått. Värm försiktigt olja och vinäger i en liten kastrull och vänd ner grönsakstärningarna. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

  3. Lasagne: Koka lasagneplattorna mjuka i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet, dela plattorna så du får 12 bitar.

  4. Lägg fyra plattor på ett serveringsfat, täck plattorna med ett lager keso och ett lager linssalsa, lägg på en lasagneplatta, keso, linssalsa och avsluta med en lasagneplatta. Toppa med varm grönsakssalsa.

  5. Lasagnen blir extra god om den får stå 5-10 minuter (utan grönsakssalsa) i ugnen, 175 grader, innan den serveras. Lägg på grönsakssalsan precis när lasagnen ska serveras.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!