3.43.43.43.43.4

Vegetarisk lasagne är en lättlagad lasagne med spenat och ricottaost. Kan frysas i färdiga bitar att tas med i matlådan.

För 6 matlådor:

Ingredienser

1 paket lasagneplattor, färska (250 g)
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
1 msk olivolja
1 förpackning tomater, krossade (500 g)
0,5 + 1 tsk salt
250 g bladspenat, tinad och avrunnen
250 g ricottaost
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl gräddfil
1 dl parmesanost, riven

Tillbehör:

sallad

20 minuter + 30 minuter i ugn

Vegetarisk lasagne – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i olja ca 2 min. Häll på tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt.
  2. Blanda spenat och ricotta. Krydda med 1 tsk salt. Varva tomatsås med lasagneplattor och spenatostblandning i en smord ugnssäker form.
  3. Bred ut gräddfil på översta lagret. Strö över parmesan.
  4. Tillaga mitt ugnen ca 30 min. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, förpacka och frys in. Servera med sallad.