00000

Vegetarisk lasagne passar både stora och små. Skala, riv och hacka alla grön­saker först, så går resten fort att göra.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g soppgrönsaker, (rotselleri, palsternacka, morot, purjolök)
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 dl tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 dl röda linser
450 g lasagneplattor, färska
100 g gratängost
rapsolja

Tillbehör:

chilisås

35 minuter

Vegetarisk lasagne – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv selleri, palsternacka och morot. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva champinjoner.
  2. Fräs rotfrukter, vitlök och champinjoner i 2 msk olja ca 5 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré, 6 dl vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Blanda i linserna och låt sjuda ca 10 min.
  3. Varva lasagneplattor och grönsaksröra i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara grönsaksröra. Toppa med ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min, tills lasagnen fått färg. Servera med chilisås.