Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne passar både stora och små. Skala, riv och hacka alla grön­saker först, så går resten fort att göra.
Charlotte Jenkinson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 g soppgrönsaker - (rotselleri, palsternacka, morot, purjolök)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dl röda linser
  • 450 g lasagneplattor - färska
  • 100 g gratängost
  • rapsolja

Tillbehör

  • chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv selleri, palsternacka och morot. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva champinjoner.

  2. Fräs rotfrukter, vitlök och champinjoner i 2 msk olja ca 5 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré, 6 dl vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Blanda i linserna och låt sjuda ca 10 min.

  3. Varva lasagneplattor och grönsaksröra i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara grönsaksröra. Toppa med ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min, tills lasagnen fått färg. Servera med chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!