Enkel vegetarisk lasagne där lasagneplattor och squash varvas med en smakrik sås med lök, tomater, keso och kryddor. Lasagnen går utmärkt att tillaga dagen före serveringen.

För 6 personer

Ingredienser

300 g lasagneplattor
3 lökar gula
1 squash stor (400 g)
1 msk smör
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vatten
2 vitlök klyftor, pressade
2 burk tomater krossade
0,5 dl tomatpuré
750 g keso naturell
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
4 dl riven ost

30 min + 50 min i ugn

Vegetarisk lasagne med keso – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor.
  3. Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
  4. Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form.
  5. Avsluta med sås. Strö över ost. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  6. Servera med grönsaker.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️