Vegetarisk julskinka på kålrot – minst lika god som skinkan

Vegetarisk julskinka gjord på senapsgriljerad kålrot är ett gott alternativ till den traditionella julskinkan. Skär upp en skiva, lägg på en bit julvört och toppa med en klick hemgjord senap – given succé!

Vegetarisk julskinka på kålrot – gör så här:

  1. Koka upp en kraftig buljong med de olika pepparkornen, lagerblad och grönsaksbuljong. Den som vill kan här tillsätta lite rökarom. Låt kålroten koka i buljongen ca 1 timma, men kom ihåg att koktiden varierar efter storlek. Den ska fortsätta vara relativt fast men är klar när den går lätt att skära i.
  2. Blanda samman alla ingredienser till griljeringen. Lite potatismjöl kan tillsättas om du vill att skinkan ska vara lite hållfast och klibbig.
  3. Låt kålroten svalna, pensla på smeten och täck sedan med skorpmjöl över hela ytan.
  4. Sätt in kålroten i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Vill du ha en knaprigare skorpa, sätt på grilleffekten de sista tio minuterna.
  5. Skiva upp kålroten precis som du skulle en vanlig skinka och servera med senap och vörtbröd. Smaklig spis!

Recept från