30 minuter + 25 minuter i ugn
Vegetarisk ”fisksoppa” – gör så här:
- Ansa och skär fänkålen i breda klyftor. Skala potatisen och skär i breda klyftor. Skala och skär schalottenlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs vitlök, chili och saffran i en gryta ca 3 min. Lägg i fänkål, potatis och lök och blanda om. Häll över vatten och vin och krydda med salt och peppar. Koka under lock ca 30 min.
- Tomater: Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Aioli: Repa dillen. Skala vitlöken. Mixa dill, vitlök, äggulor och senap med mixerstav. Tillsätt de båda oljesorterna, lite i taget. Krydda med salt.
- Höj ugnsvärmen till 250°. Skär baguetten i skivor på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grovriv osten och fördela den på bröden. Gratinera mitt i ugnen 5–10 min.
- Lägg upp grönsakerna med buljongen i djupa tallrikar. Lägg på tomaterna och garnera med dill. Servera med dillaioli och gratinerade bröd.