00000

Denna vegetariska curry kan serveras som den är men kokt ris passar bra för den som vill ha något mer.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 schalottenlökar
2 msk ingefära, finhackad, färsk
1 jalapeñopeppar, finhackad
2 msk rapsolja
1,5 msk tikka masala currypasta (sharwood)
4 dl vatten
1 tsk salt
500 g potatis
1 blomkålshuvud
150 g spenat, färsk
4 tomater
1 dl mynta, finhackad, färsk

1. Finhacka lök, ingefära och jalapeño. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs hacket tillsammans med currypastan ca 1 min. Häll på vatten och salt och lägg i skalad potatis skuren i bitar.
2. Låt koka under lock ca 2 minuter och lägg sedan i blomkål delad i buketter. Koka under lock tills potatis och blomkål är klara ca 10 minuter. Blanda ner spenat och tomater i klyftor och sjud ca 1 minuter. Blanda ner mynta strax före servering.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad, Vegetariskt