Vegetarisk curry

Recept på vegetarisk curry. Den milda blomkålsgrytan får mustig och kryddig smak av curry och chili.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk currypasta
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 400 g potatis
  • 400 g blomkål
  • 2 dl röda linser - (180 g)
  • ev chili

Tillbehör

  • 2 dl råris
  • 110 g papadam

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär sellerin i cm-stora tärningar. Fräs lök, vitlök och selleri i 1 msk olja med currypastan ca 2 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt sjuda under lock ca 5 min.

  2. Skala potatisen och skär i 2–3 cm stora bitar. Lägg dem i grytan och sjud under lock ca 5 min.

  3. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Blanda ner dem och linserna i grytan och fyll eventuellt på med lite mer vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 10 min.

  4. Koka riset och grädda pappadums enligt anvisningar på förpackningen. Servera grytan varm, eventuellt med extra hetta från finstrimlad chili.

Recept av Charlotte Jenkinson

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!