00000

Recept på vegetarisk chili med bönor och tortillachips. Egna tortillachips gör du genom att dela tortillan i trekanter och rosta dem i ugnen, 200°, i ca 5 minuter.

För 2 personer

Ingredienser

0,5 burk kidneybönor kokta (125 g)
0,5 lök gul
1 vitlök klyfta
0,5 paprika grön
1 msk rapsolja
1 tsk chilipulver
1 msk tomatpuré
0,5 burk tomater krossade (200 g)
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 tsk farinsocker
2 krm salt

Tillbehör

1 dl gräddfil
3 tortilla

25 minuter

Vegetarisk chili med bönor och tortillachips

  1. Spola av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan.
    Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna utom bönorna. Låt allt puttra 5 minuter. Rör ner bönorna och låt allt bli varmt.
    Servera chilin med gräddfil och tortilla.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️