Vegetarisk chili med bönor och tortillachips

Recept på vegetarisk chili med bönor och tortillachips. Egna tortillachips gör du genom att dela tortillan i trekanter och rosta dem i ugnen, 200°, i ca 5 minuter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 burk kidneybönor - kokta (125 g)
  • 0,5 lök - gul
  • 1 vitlök - klyfta
  • 0,5 paprika - grön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 burk tomater - krossade (200 g)
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 dl gräddfil
  • 3 tortilla

Gör så här

  1. Spola av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en kastrull.

  3. Tillsätt resten av ingredienserna utom bönorna. Låt allt puttra 5 minuter. Rör ner bönorna och låt allt bli varmt. Servera chilin med gräddfil och tortilla.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!