Calzone med ricottaröra

Gör en lyxig vegetarisk pizza hemma. Calzone med ricotta- och kronärtskocksröra lagas snabbt med färdigt pizzakit som bas. Tomatsåsen i pizzakitet piffas upp med vitlök och extra parmesan.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pizzakit - med tomatsås (600 g), gärna Sara Lee
  • 50 g parmesan - + 25 g
  • 1 burk kronärtskockor - inlagda (300 g)
  • 250 g ricottaost
  • 100 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° och sätt samtidigt in en plåt i ugnen.

  2. Riv parmesanen. Häll bort lagen från kronärtskockorna och grovhacka dem. Blanda 50 g parmesan, kronärtskockor, ricotta och spenat. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Dra ut den lätt och skär den i två delar. Bred fyllning på halva degbitarna. Vik över ena sidan och nyp till kanterna ordentligt. Pensla ovansidorna med 1 msk olja.

  4. För över pizzorna med papperet på den heta plåten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg.

  5. Sås: Skala och finhacka vitöken. Fräs den i 1/2 msk olja ca 1 minut. Tillsätt tomatsås, 1/2 dl vatten och 1 krm salt och sjud ca 2 min. Rör ner 25 g parmesan och låt det smälta ihop. Skär calzonen i bitar och servera med tomatsås och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!