Vegetarisk burgare

00000

Recept på vegetarisk burgare. Goda cannellinibönor mosas ihop och blandas med lite rödlök och persilja. Stek dem försiktigt i stekpannan någon minut och njut dem varma. En burk bönor räcker till fyra mindre biffar som går utmärkt att göra i dubbel sats för den som vill ha fler.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk cannellinibönor, (à 410 g)
1 ägg
2 msk persilja, hackad
0,5 rödlök, finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Tillbehör

200 g fetaost
0,5 rödlök
4 bröd, gärna ciabatta
1 dl ajvar relish, stark
sallad

Vegetarisk burgare – gör så här:

  1. Spola av bönorna i kallt vatten. Mosa sönder bönorna med en gaffel. Blanda ner ägg, persilja, rödlök, salt och peppar.
  2. Klicka ut biffarna i en upphettad stekpanna med smör.
    Stek dem försiktigt på svag värme ca 2 min på varje sida.
  3. Skär fetaosten i skivor. Skala och strimla löken. Servera bönbiffarna i rostat bröd med fetaost, rödlök, ajvar relish och grönsallad.