Vegetarisk burgare

Recept på vegetarisk burgare. Goda cannellinibönor mosas ihop och blandas med lite rödlök och persilja. Stek dem försiktigt i stekpannan någon minut och njut dem varma. En burk bönor räcker till fyra mindre biffar som går utmärkt att göra i dubbel sats för den som vill ha fler.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk cannellinibönor - (à 410 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk persilja - hackad
  • 0,5 rödlök - finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • 200 g fetaost
  • 0,5 rödlök
  • 4 bröd - gärna ciabatta
  • 1 dl ajvar relish - stark
  • sallad

Gör så här

  1. Spola av bönorna i kallt vatten. Mosa sönder bönorna med en gaffel. Blanda ner ägg, persilja, rödlök, salt och peppar.

  2. Klicka ut biffarna i en upphettad stekpanna med smör. Stek dem försiktigt på svag värme ca 2 min på varje sida.

  3. Skär fetaosten i skivor. Skala och strimla löken. Servera bönbiffarna i rostat bröd med fetaost, rödlök, ajvar relish och grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!