3.53.53.53.53.5

Vegetarisk Bolognese är en smakrik, mustig och fyllig sås som snabbt blir klar med färdigkokta linser.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor, stor
1 morot
1 förpackning linser, ekologiska (380 g), Zeta
2 burkar tomater, krossade (à 400 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 kruka oregano
olivolja, strösocker, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

75 g parmesanost
300 g pasta, t ex fettuccine

20 minuter

Vegetarisk Bolognese med linser – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt på rivjärn och finhacka den. Skölj av linserna i en sil under rinnande vatten.
  2. Stek lök, vitlök och morot i 2 msk olja i en kastrull ca 3 min.
  3. Tillsätt linser, krossade tomater, buljongtärningar, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Låt småkoka under lock ca 10 min. Rör då och då.
  5. Finriv osten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera den med sås, oregano och parmesan.