Vegetarisk bolognese med linser

Vegetarisk bolognese är en smakrik, mustig och fyllig sås som snabbt blir klar med färdigkokta linser.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor - stor
  • 1 morot
  • 1 förp linser - ekologiska (380 g), Zeta
  • 2 burkar tomater - krossade (à 400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 75 g parmesan
  • 300 g pasta - t ex fettuccine

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt på rivjärn och finhacka den. Skölj av linserna i en sil under rinnande vatten.

  2. Stek lök, vitlök och morot i 2 msk olja i en kastrull ca 3 min.

  3. Tillsätt linser, krossade tomater, buljongtärningar, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Låt småkoka under lock ca 10 min. Rör då och då.

  5. Finriv osten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera den med sås, oregano och parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!